Beschreven Land 2022
Clem Schouwenaars

Fiets- en wandelroute

  Programma
Biografie  

Fiets- en wandelroute in het teken van Clem Schouwenaars


Citaat van Clem Schouwenaars

Fietsroute

Gebaseerd op het knooppuntennetwerk fiets je door het landschap van Diksmuide, Lo, Alveringem en Veurne. 

Je kan kiezen tussen volgende afstanden: 42,2 km (Diksmuide-Lo) – 56,1 km (Diksmuide-Lo-Veurne) – 74,2 km (Diksmuide-Lo-Houtem/De Moeren-Veurne) 

Wandelroute

Deze route focust op het polderlandschap van Lampernisse (start), Oostkerke en Oudekapelle. 

Basisroute: 10 kilometer.

Uitbreiding naar Oostkerke: heen en terug, totaal 3 kilometer.

Uitbreiding naar Oudekapelle: heen en terug, totaal 2 kilometer

Deze routes laten je het landschap beleven door de ogen van Clem Schouwenaars. 

Lezers en fans van het werk van Schouwenaars zullen onderweg heel wat referenties en landschappen ontmoeten die de schrijver met woorden verbeeldde. Ook wie het werk niet kent, zal deze routes op een bijzondere manier beleven en wellicht zin krijgen om Schouwenaars’ boeken en gedichten te ontdekken. We verwijzen daarvoor naar de collecties van de Vlaamse bibliotheken. 

Via een aantal haltes kom je op plekken die een rol speelden in het leven en werk van Schouwenaars. Behalve zorgvuldig uitgekozen citaten lees je interessante informatie over het landschap van vandaag, haar fauna en flora.

We hopen dat je dankzij dit project en de literatuur van Schouwenaars (opnieuw) verliefd wordt op de streek en de brochures zal koesteren om thuis terug te vinden wat je vandaag hebt gezien.

De fiets- en wandelroute is ook vandaag nog te volgen. De brochures zijn te koop bij de diensten voor toerisme van Diksmuide, Lo-Reninge, Veurne en Alveringem.


  Fiets- en wandelroute  
terug naar overzicht