x Cultuur

IJzersterk Talent verbeeldt water

Van 6 juli tot en met 15 september 2024 wordt Lo-Reninge omgetoverd tot een ware kunst- en poëzie oase met de Beelden- en Poëzieroute. Onder het inspirerende thema 'water' tonen talrijke kunstenaars hun meesterwerken, vaak vergezeld van prachtige gedichten.

Maak een ontspannen wandeling door het charmante stadscentrum van Lo of fiets langs de vier pittoreske kerken en bewonder deze unieke kunstwerken in een betoverende setting. De gratis wandel- en fietsbrochures zijn de te verkrijgen bij de dienst Toerisme van Lo-Reninge.

Van 5 juli tot 15 september 2024 kun je ook de indrukwekkende tentoonstelling van Ampersand in de kerk van Lampernisse bezoeken. Je kan er elke dag terecht van 11 tot 17u in Dorpshuis De Seizoenen

Ampersand, een Diksmuidse vereniging die de kunst van het kalligraferen beoefent, combineert letters en tekst tot eigentijdse kunstwerken. Soms gebaseerd op historische manuscripten en vaak geïnspireerd door wat de kunstenaars rondom zich zien. Samen met ELI Brugge en IKC Izegem presenteert Ampersand meer dan 30 werken in kerk en tuin. 

Tijdens de tentoonstellingsperiode organiseert Ampersand 3 letterworkshops. Deze workshops zijn voor iedereen toegankelijk en zijn bovendien gratis.

Inschrijven vooraf via www.ampersand-diksmuide.be is wel noodzakelijk! Maximum15 deelnemers per workshop.

Workshop 1:Handlettering van je eigen handschrift naar een... op dinsdag 09/07/24 van 14 tot 17u.

Workshop 2: Je eigen letters ontwerpen en drukken (vanaf 10 jaar) op vrijdag 9/08/24 van 14 tot 17u.

Workshop 3: Initiatie kalligrafie: unicaal op maandag 09/09/24 van 14 tot 17u.

 Zorg dat je dit culturele hoogtepunt niet mist en dompel je onder in een zomer vol kunst en poëzie!

deel: share to facebook