x Bib

Jeugdboekenmaand 2022

CO IJzervallei organiseerde dit jaar twee lezingen voor de tweede en de derde graad lager onderwijs tijdens de Jeugdboekenmaand. 

Evelien De Vlieger verzorgde de lezing voor de tweede graad. Ze dompelde de kinderen onder in de wereld van haar boeken. Ze vertelde over zichzelf, haar kinderen en katten, over de oude caravan waarin ze graag schrijft en de vele boeken in huis die voor inspiratie zorgen. Ook vertelde ze over de boeken die ze als kind zelf had willen lezen. In de tweede helft van de lezing stonden de boeken centraal die Evelien zelf heeft geschreven en hieruit werden ook fragmenten voorgelezen. Achteraf kregen alle klassen ook een boek mee naar huis.

De boeken van Danny De Vos geven je de kans om even in de huid van iemand anders te kruipen. Je voelt je precies zoals Melle, op zoek naar zijn roots in 'Hoe Napoleon zijn verjaardag vierde'. Of zoals Zaïd, op weg naar een nieuw leven in 'Toegang Geweigerd'.  Ook vertelde de auteur over hoe het schrijven van een nieuw boek telkens weer meeslepend avontuur is en hij toonde de kinderen dat het goed is om je passie te volgen en helemaal te gaan voor wat je graag doet en/of goed kunt.

Beide lezingenreeksen waren alvast een groot succes. We kijken alvast uit naar de editie van volgend jaar.


Meer info over de auteurs op  https://eveliendevlieger.wordpress.com/ en http://www.dannydevos.eu/deel: share to facebook