Projecten

Om de minibiebs extra in de kijker te zetten organiseren de IJzervallei bibliotheken van 11/06 tem 11/07 een toffe zoektocht.
Meer lezen
 
Bib
Bijna 210.000 pagina's gedigitaliseerd broos krantenpapier, hoofdzakelijk uit de 19e en de eerste helft van de 20e eeuw is de basis voor de digitale krantenkiosk.
Meer lezen
 
Erfgoed
Naar aanleiding van Erfgoeddag op zondag 24 april keren enkele scholen in Lo-Reninge, Diksmuide, Houthulst en Alveringem terug in tijd onder het motto ‘Erfgoeddag maakt school’.
Meer lezen
 
Erfgoed
Als vrijwilliger of actief lid van een vereniging komen heel wat vragen op je af: van administratieve zaken tot praktische en organisatorische vragen.
Meer lezen
 
Cultuur
Westhoek verbeeldt is een regionale erfgoedbank met bedreigd particulier beeldmateriaal over en in de Westhoek, dat samen met vrijwilligers en professionals wordt opgespoord, bewaard en ontsloten.
Meer lezen
 
Erfgoed
Voor het project Iedereen Dichter trok auteur Astrid Haerens naar de Westhoek. Aan de hand van publieke interventies en open schrijfsessies ging ze op zoek naar de hartslag van de streek, om deze in p…
Meer lezen
 
Cultuur
 
 

Ook een NIEUWTJE of INTERESSANT project dat u graag met ons wil delen?