Projecten

Zes erfgoedpartners sloegen de handen in elkaar en ontwikkelden n.a.v. Erfgoeddag een digitale scheurkalender, speciaal voor leerkrachten en leerlingen uit het lager onderwijs. Foto’s en afbeeldinge…
Meer lezen
 
Erfgoed
Aan de hand van leuke opdrachtjes laten Jules, Marie en Renaat jullie kennismaken met het erfgoed in de gemeenten Alveringem, Diksmuide, Houthulst en Lo-Reninge.
Meer lezen
 
Erfgoed
Co-IJzervallei heeft in de gemeenten die deel uitmaken van de intergemeentelijke samenwerking een twintigtal boekenruilkastjes geïnstalleerd.
Meer lezen
 
Bib
CO IJzervallei organiseerde dit jaar twee lezingen voor de tweede en de derde graad lager onderwijs tijdens de Jeugdboekenmaand. Uitverkoren auteurs waren dit jaar Evelien De Vlieger en Danny De Vos.
Meer lezen
 
Bib
Om de minibiebs extra in de kijker te zetten organiseren de IJzervallei bibliotheken van 11/06 tem 11/07 een toffe zoektocht.
Meer lezen
 
Bib
Bijna 210.000 pagina's gedigitaliseerd broos krantenpapier, hoofdzakelijk uit de 19e en de eerste helft van de 20e eeuw is de basis voor de digitale krantenkiosk.
Meer lezen
 
Erfgoed
Naar aanleiding van Erfgoeddag op zondag 24 april keren enkele scholen in Lo-Reninge, Diksmuide, Houthulst en Alveringem terug in tijd onder het motto ‘Erfgoeddag maakt school’.
Meer lezen
 
Erfgoed
Als vrijwilliger of actief lid van een vereniging komen heel wat vragen op je af: van administratieve zaken tot praktische en organisatorische vragen.
Meer lezen
 
Cultuur
Westhoek verbeeldt is een regionale erfgoedbank met bedreigd particulier beeldmateriaal over en in de Westhoek, dat samen met vrijwilligers en professionals wordt opgespoord, bewaard en ontsloten.
Meer lezen
 
Erfgoed
Voor het project Iedereen Dichter trok auteur Astrid Haerens naar de Westhoek. Aan de hand van publieke interventies en open schrijfsessies ging ze op zoek naar de hartslag van de streek, om deze in p…
Meer lezen
 
Cultuur
 
 

Ook een NIEUWTJE of INTERESSANT project dat u graag met ons wil delen?