Projecten

Na WOI verdwenen heel wat militaire begraafplaatsen. Vaak is hier geen enkel spoor meer van terug te vinden. Het Regionaal Landschap Westhoek wil nu samen met CO7, Cultuuroverleg IJzervallei, Viertore…
Meer lezen
 
Cultuur
Voorlees- en knutselnamiddagen voor kinderen vanaf 4 jaar.
Meer lezen
 
Bib
Het platform waar talenten en organisatoren elkaar vinden.
Meer lezen
 
Cultuur
Het project Beschreven Land toont het landschap van de IJzervallei door de ogen van kunstenaars, fotografen, schrijvers. In 2022 gaan we in Diksmuide, Alveringem, Veurne en Lo-Reninge op pad met Clem …
Meer lezen
 
Cultuur
Zes erfgoedpartners sloegen de handen in elkaar en ontwikkelden n.a.v. Erfgoeddag een digitale scheurkalender, speciaal voor leerkrachten en leerlingen uit het lager onderwijs. Foto’s en afbeeldinge…
Meer lezen
 
Erfgoed
Aan de hand van leuke opdrachtjes laten Jules, Marie en Renaat jullie kennismaken met het erfgoed in de gemeenten Alveringem, Diksmuide, Houthulst en Lo-Reninge.
Meer lezen
 
Erfgoed
Co-IJzervallei heeft in de gemeenten die deel uitmaken van de intergemeentelijke samenwerking een twintigtal boekenruilkastjes geïnstalleerd.
Meer lezen
 
Bib
CO IJzervallei organiseerde dit jaar twee lezingen voor de tweede en de derde graad lager onderwijs tijdens de Jeugdboekenmaand. Uitverkoren auteurs waren dit jaar Evelien De Vlieger en Danny De Vos.
Meer lezen
 
Bib
Om de minibiebs extra in de kijker te zetten organiseren de IJzervallei bibliotheken van 11/06 tem 11/07 een toffe zoektocht.
Meer lezen
 
Bib
Bijna 210.000 pagina's gedigitaliseerd broos krantenpapier, hoofdzakelijk uit de 19e en de eerste helft van de 20e eeuw is de basis voor de digitale krantenkiosk.
Meer lezen
 
Erfgoed
 
 

Ook een NIEUWTJE of INTERESSANT project dat u graag met ons wil delen?