Clem Schouwenaars

Tafelen

  De Seizoenen
In de marge  

Tafelen met Clem

Beschreven land. Dat is natuurlijk ook heerlijk tafelen.

Langs je routes vind je gezellige eet- en drinkgelegenheden op leuke plekken. 

In de roman “De Seizoenen” wordt veel gedronken en gegeten, hetgeen tot verrassende recepten leidde. 

Terwijl hij voortstapte, dacht hij verschillende kombinaties van gerechten uit, die hij zou kunnen bereiden met de kleine voorraad die hij meedroeg, en de weinige restjes die hij nog in de kast had staan.
“Ziehier enkele nuttige wenken voor de verpauperde vrijgezel,” zei hij luidop, radio-achtig. En hij somde verscheidene mogelijkheden op. 
Twee gekookte eieren met bonen in tomatensaus.
Bonen in tomatensaus, verwarmd, met uien.
Uien gestoofd met aardappelen.
Aardappelen gebakken, met mostaard. 
Mostaard met brood. 
Brood met twee spiegeleieren, omelet of twee gekookte eieren.
“En dit, heren vrijgezellen, was ons menu van de week. Smakelijk eten,” lachte hij, en duwde de deur open.


Volgende horecazaken zetten deze zomer zelfs een heuse Clem maaltijd op de menu.


PAX Hotel
Heilig Hartplein 2,
Diksmuide
+32 51 50 00 34
info@pax-hotel.be
www.pax-hotel.be 

Ontbijt Clem Schouwenaars – 14 euro
2 spiegeleieren en bonen in tomatensaus + koffie en brood


Mozarthuys 
Pollinkhovestraat 2,
Lo-Reninge (Pollinkhove)
0473 66 95 48
info@mozarthuys.be
www.mozarthuys.be 
Open vrijdag, zaterdag, zondag.

“Belgasconne” – 20 euro
traag gegaard buikspek 
crème van zoete aardappel
salade
spicy wedges


De Kunstemaecker
Steengracht West 1,
Steenkerke (Veurne)
0496 51 55 51
info@kunstemaecker.be
Gesloten op woensdag en donderdag tot 16 uur

Picon van de schreve - 6,50 euro
Boterhamplank met boerenpaté - 10,50  euro


Poelle Bart
Wulveringemstraat 25
Beauvoorde
0474 18 22 35
dirk.herreman2@outlook.be
Open vrijdag vanaf 15u30 en zaterdag & zondag vanaf 11u

Stuute (boterham) met schelle van de zeuge -  9 euro 
Boerenomelet – 14 euro


Hij nam de pan, waar hij ’s middags de omelet in gemaakt had, om er de paling in te bakken. Toen die lag te kissen ging hij in de woonkamer de tafel dekken. In de oude, lage kast vond hij een bord en eetgerei. De paling begon te geuren.
“Mijn eerste landelijk gerecht,” zei Anton, “we zullen het hier wel rooien. Morgen wat boodschappen doen. Er is niets te drinken.”
Hij at de paling op met de rest van het oud brood en een slok koude koffie. Dan ruimde hij alles af en ging de luiken sluiten. 
Frits schilde aardappelen, verwarmde soep uit een blikje en liet een paar grote ballen gehakt in water koken. Zij aten eerst soep en dronken voort bier. Toen daarna de gekookte aardappelen met het gehakt op tafel kwamen, bleek dit gerecht nogal droog te zijn. Ze overgoten het met de rest van de soep.