Clem Schouwenaars

Bibliografie

  Biografie
De Seizoenen  

Bibliografie van Clem Schouwenaars

1955

Het woud van licht en lommer (poëzie) - Lier, De bladen van de poëzie 1955.

1956

Albasten amforen (poëzie) - Lier, De bladen van de poëzie 1956.

1958

Onvoltooide executie (poëzie) - Antwerpen, De Sikkel 1958.

1959

Jij, een meermin? (novelle) - Antwerpen / Rotterdam, S.M. Ontwikkeling / Ad. Donker 1959.

1960

De vrouwelijke verzen (poëzie) - Antwerpen, S.M. Ontwikkeling 1960.

1962

Dokter Simon Falbeck (roman) - Brussel / Den Haag, uitgeversmaatschappij A. Manteau 1962.

1963

De schaduwdrager (poëzie) - Antwerpen, uitgeverij S.M. Ontwikkeling 1963.

1964

Etudes voor de rechterhand. Gedichten (poëzie) - Brussel / Den Haag, Manteau 1963.

1964

De zeven nachten (roman) - Brussel / Den Haag, uitgeversmaatschappij A. Manteau 1964.

1966

Frescobaldi (poëzie)- Brussel / Den Haag, A. Manteau 1966.

1966

De man van mos (verhalen en een eenakter) - Brussel / Den Haag, uitgeversmaatschappij A. Manteau 1966.

Bevat: De man van mos; De bruiloft van Kana; De mieren; De vogelspin; Jij, een meermin?; De lente van Jonathan

Eluard lezen (toneel)

Eten met Evert (toneel)

1967

Kamers voor reizigers (novelle) - Brugge, Verbeke-Loys 1967

Ergens in Europa (toneel)

1968

Tweemaal leven (roman)

De passie ontwaakt (?) - Antwerpen: Monas 1968.[verscheen onder het pseudoniem Landon Pembrake]

Gesprek met mijn dieren (verhaal) - In: Marnix Gijsen e.a., Het dier en wij

1969

 Een nacht op Elba (roman)

Witte wolken, groene wolken (luisterspel)

1970

Leda, of het herleven (poëzie)

1971

Een krans om de maan (roman)

1972

Doods domeinen (poëzie); foto’s van Roger Dyckmans

Gedichten 1956-1970. Een ring van granaat (poëzie)

De seizoenen (roman)

Een zachte Saraceen (poëzie)

1973

Antichambre (verhalen)

Oog in oog (roman)

Uit het gareel (aforismen)

1974

Schaduw der dwaling (poëzie)

Rotraut. Een gedicht (poëzie)

Echtelieden (toneel)

Jongste gedichten (poëzie)

1975

Baldriaan, of de vertelling van zijn geboorte zoals hij ze de schrijver heeft gedaan (roman)

Bezoek aan de dodengang (verhalen)

Het gezicht in de ruit (poëzie)

1976

Cantica mea (poëzie)

Cresus, of hoe ik rijk en volksgeliefd werd (roman)

1977

De leden van de jury (roman)

De stervende Galliër. Tweede Anton Zevenbergen-boek (roman)

1978

IJzertijd. Herfst- en wintergedichten (poëzie)

Het waanbeeld (roman)

1979

Bougainvillea (roman)

De werken van barmhartigheid, of zeven luiken uit het leven van Sam Binneman (roman)

Winter in Reninge (poëzie)

Middernacht en meer (essay over kunst)

De vogelspin en andere verhalen (verhalen)

1980

Winters verweer (roman)

Een morgen in de Moeren (roman)

Jij, een meermin? En andere verhalen (verhalen)

Bevat de verhalen: Jij, een meermin?; Het hok; De man van mos; De bruiloft van Kana; De mieren; De vogelspin; Gesprek met mijn dieren; Hittegolf; Françoise, of de dood der nimfen; Antichambre; Rabbe; De papieren school; Een zomerdag; Danny.

1981

Dronkenschap (poëzie)

Emily Beyns, of het heilig zwijgen. Deel 1: Verwanten (roman)

Emily Beyns, of het heilig zwijgen. Deel 2: Meeldauw (roman)

1982

Emily Beyns, of het heilig zwijgen. Deel 3: De vrouwen (roman)

Emily Beyns, of het heilig zwijgen. Deel 4: De glimlach (roman)

Gras (roman)

1983

Naschrift voor Jessica (roman)

Liliane, of De spiegelingen van leugen en liefde (roman)

1984

Ars Moriendi (poëzie)

Verzamelde gedichten (poëzie)

1985

Tulparosa (jeugdverhaal)

Rosenkranz (roman)

Liefdeshalve (poëzie)

1986

Prometheus (roman)

De reiziger. Een najaarsrapsodie (roman)

1987

Eurydike-gedichten (poëzie)

Fernand Vanderplancke (kunstmonografie)

Inleidende tekst en gedichten door Clem Schouwenaars

Beminnen (roman)

1988

Oktober. Han Poorter (roman)

Verdagen (poëzie bij Tsjechische grafiek)

1989

Oktober. Maud Folcke (roman)

Afscheid van Fonteyne (roman)

La comtesse de Sallac (roman)

Een dageraad (novelle)

Relazen (verhalen)

Bevat verhalen komen uit Antichambre en Bezoek aan de Dodengang

1990

Oberon (roman)

1991

De drie gratiën (roman)

Het huis op de heuvel (proza en poëzie)

1992

Het manuscript van Villabrune (roman)

Hagepreken (proza en poëzie)

1993

Het loofhuttenfeest (roman)



  Bibliografie  
terug naar overzicht